17 januari 2008

De krenten en de rotte appel

Er zijn mensen die religie toch eigenlijk wel uitstekend vinden, want er staan zoveel goede dingen in de Bijbel, Koran of Thora etc. Ik vind dat die mensen er wel een hele vreemde vorm van oordelen op nahouden. Die mensen zijn niet per definitie dom, ze zijn volstrekt onwetend. Het kan toch niet zo zijn dat je een soort selectief geloof belijdt? Als er iets niet deugt, kijk je snel de andere kant op, steek je je kop in het zand en als iets goed is, dan zeg je trots dat je katholiek, moslim of mormoon bent. Dat is hetzelfde als gezellig op een terrasje zitten met een iemand waarvan je weet dat het een kinderverkrachter is en gezellig over auto's praten, omdat dat toevallig een gemeenschappelijke hobby is. Persoonlijk communiceer ik niet met kinderverkrachters (misschien heb ik daarom ook niets met priesters...).

Wie de krenten uit de pap van de religie haalt, vergeet dat één rotte appel in de mand het overige fruit te schand(e) maakt. Nog afgezien van deze relatief achterlijke wijze van denken, sluit je op laffe wijze je ogen voor de naakte waarheid. De religieuze realiteit is een blinde vlek voor selectief gelovigen. Ze wenden het hoofd af en praten alleen over de goede kanten van hun geloof. Die goede kanten hebben doorgaans weinig met religie te maken, maar meer met normen en waarden. En die hoef je niet te koppelen aan religie.

Stel... stel dat je toch wilt weten wat de Bijbel, de Koran en andere boeken voor ellendige en abjecte teksten hebben te bieden? Stel... stel dat u echt wilt weten hoe achterlijk het katholieke denken is, hoe onvoorstelbaar wreed de boodschap van Allah? Op zo'n lucide moment klikt u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten