25 november 2009

Pedopastoor Bart Aben


Gewoonte in België: naam en toenaam van de verdachte, maar... ik wil daar graag veroordeelde van maken. Tenslotte ben je nog niet veroordeeld in dit stadium en juridisch gesproken dus nog steeds onschuldig.

Opmerkelijk is wel dat als Aben is veroordeeld de media doorgaans onmiddellijk met initialen gaan beginnen. Dan is het kwaad al geschied en het leven van een onschuldige verdachte geruïneerd. Maar ja, we leven in een tijdperk dat je in de media al wordt opgeknoopt voordat de rechter er aan te pas is gekomen.

Of ik in dan de onschuld van Bart Aben geloof? Als ik de media mag geloven, zijn er meerdere verdenkingen waarvan aangifte is gedaan. Voor Aben is het dus over en sluiten als dat blijkt te kloppen.

Het geval Aben is wel erg, maar op zich niet interessant. Veel interessanter vind ik de vraag of iemand die als pedofiel wordt geboren bewust voor een carrière in de kerk kiest omdat daar de kinderen voor het oprapen liggen.

"De Overpeltse pastoor Bart Aben (foto) wordt vandaag voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter op verdenking van kindermisbruik. de politie van Noordoost-Limburg verhoorde de man gisteren uitgebreid over twee klachten van ouders van meisjes uit Bocholt. de pastoor heeft de feiten bekend. Kent u deze pastoor? Laat het ons weten!

Aben (44) is afkomstig van Genk, was tien jaar lang parochiepriester in Bocholt-centrum en werd na de gokaffaire in de kerkfabriek van Bocholtcentrum overgeplaatst naar Overpelt. Pastoor Aben bracht de nacht door in een politiecel en wordt vandaag voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter.

Voor zover bekend zitten in zijn strafdossier twee klachten van ouders van meisjes uit Bocholt. Bij één van de meisjes, toen 8 of 9 jaar oud, zou het misbruik jaren hebben geduurd. De onderzoeksrechter beslist vandaag of hij wordt aangehouden. Het bisdom heeft de pastoor inmiddels geschorst."

- Overpeltse pastoor misbruikt Bocholtse meisjes - Hbvl.be (bekijken via Google Sidewiki)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten