21 januari 2010

Slowaak wilde bommetje in de kerk

Dat drugsverslaafd begrijp ik wel als je geneesmiddelendeskundige bent, maar waarom je een bommetje in de kerk wilt laten ontploffen is mij niet duidelijk. Omdat de kerk mensen in bedwang probeert te houden en de vooruitgang te vertragen? Moet de kerk toch zelf weten? Vrijheid, blijheid. Het gaat er toch om of je je daar iets van aan wenst te trekken? Schrijf een stukje in je blog, maar blijf met je poten van andere dingen af. Jezus, dat ga ik niet verder uitleggen, hoor.

"De Slowaakse politie heeft een man aangehouden die van plan zou zijn geweest met een zelfgemaakte bom een aanslag op een rooms-katholieke kerk te plegen. Dat meldde de politie donderdag. De 33-jarige afgestudeerde geneesmiddelendeskundige uit het oosten van Slowakije wilde het explosief laten afgaan tijdens een mis.

Hij is eerder wegens diefstal en drugsgebruik in aanraking met de politie geweest. De man ziet volgens de politie religie als ,,een manier om mensen in bedwang te houden en vooruitgang te vertragen''. De man heeft zijn bom verscheidene keren in een bos getest. Ongeveer 70 procent van de 5,4 miljoen Slowaken is rooms-katholiek."

- Slowaak verdacht van poging tot aanslag kerk - DePers.nl (bekijken via Google Sidewiki)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten