29 maart 2008

Anti-Religie: Ronald Weinland - hoofdstuk 2

Eerder besteedde ik in deze weblog al aandacht aan Ronald Weinland.
Anti-Religie: Ronald Weinland - zo idioot als een deur
is de link om dat misschien nog even te lezen.

Inmiddels heb ik mij, in grote lijnen althans, door de twee boeken heengeworsteld die deze man heeft geschreven. Laat ik beginnen met de conclusie: deze man is volkomen geschift. Meer hoef ik niet te zeggen. Voor wie logisch en verstandig kan denken, is er geen andere conclusie mogelijk.

Beide boeken kunt u gemakkelijk downloaden (PDF) van de website waar Weinland zijn geleuter de wereld instuurt. Want geleuter is het. Weinland beweert namelijk dat hij als profeet van God opereert en dat in 2008 de Derde Wereldoorlog uit zal breken en dat er grote delen van de aarde door God vernietigd zullen worden. Uiteraard word je gered als je je tot het geloof bekeert, maar dat had u vast al begrepen.

In The Prophesied End-Time (De geprofeteerde eindtijd) kletst Weinland er als een psychopaat op los. Het ergste is dat deze gek in stand wordt gehouden door een schare volgelingen die net zo gek zijn als Weinland zelf. Overigens is het vandaag 29 maart en het eerste kwartaal van 2008 is dus bijna verstreken. Er zijn nog geen tekenen dat WO III is begonnen of in elk geval voor de deur staat. Een a.s. tsunami wordt niet aangegeven door de natuur, dus als God voor de gelegenheid een tsunami van ongekende omvang uit het rek trekt, kan Weinland dat nog uitleggen in zijn voordeel. Dat zit er niet in. Maar alleen al het feit dat er een god zou zijn die dat zou flikken, inclusief de honderdduizenden of zelfs miljoenen doden die Weinland voorspelt, maakt die god tot een onvoorstelbare schoft. Als je dan per sé in iets wilt geloven, als je per sé iets wilt aanbidden, neem dan Ollie B. Bommel. Dat was tenminste een Heer van Stand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten